22 Jan 2010

Pienet sisustusprojektini osa 1

Katselin eilen kuvia, että mitä kaikkia sisustukseen liittyviä projekteja sitä on tullut viimevuonna tehtyä ja olihan niitä jokunen kertynyt.

Yksi niistä oli uuden vaaleansinisen olohuoneen maalaus takaisin valkoiseksi. Tuo vaaleansininen ennen-kuva on ehkä vähän hailakka, sillä seinät olivat reilusti sinisemmät, kuin miltä tuossa näyttää. Jälkeen- kuva onkin sitten muuttopäivältä heti kun oli saanut sängyn paikalleen. Vaikka aina oon halunnut tehdä valkoisille seinille jotain piristävää ja maalata niistä yhden toisen väriseksi, niin tämän jälkeen osasin arvostaa valkoista väriä enemmän kuin koskaan. Onneksi ystäväni ja siskoni auttoi minua tässä urakassa, sillä olisi ollut raskasta selvitä siitä yksin.

Uuden asunnon eteisessä oli kulahtanut ja likaantunut kellertävänharmaan valkoinen seinä. Sen maalasin Tikkurilan Taika-hopealasyyrilla ja sain siitä kivan helmiäisen hohtoisen seinän. Seinä näyttää valosta riippuen valkoiselta, hopeiselta tai  kultaiselta helmiäiseltä. I love it! Samalla myös tuo hirvittävä puunaulakko lähti vaihtoon ja tilalle tuli Ikean valkoinen naulakko.


Edellisessä asunnossa silityslauta mahtui hyvin siivouskaappiin, mutta kun tiesin, että saattaisin muuttaa jopa 25neliöön, niin päätin tehdä silityslaudasta hieman edustavamman näköisen, sillä pienessä asunnossa sille ei välttämättä löytyisi kaappitilaa(no löytyi kuitenkin). Ostin Ikeasta kivannäköistä ruutukangasta ja niin silityslauta sai uuden ilmeen. Nyt suunnittelenkin jo seuraavaa päällystä ;)

Tuota ruutukangasta jäikin sitten yli ja päätin ommella siitä vielä pari tyynynpäällistä.

Kaiuttimet, joita harvemmin nykyään käytän ja jotka ennen muodonmuutostakin oli suunniteltu laitettavan jonnekin piiloon. Jos kaiuttimet olisivat ollut puuta, olisin ehdottomasti maalannut ne, mutta helpolla pääsin kun ostin valkoista tarramuovia Etolasta ja päällystin ne sillä. Läheltä päin ne on oikeastaan yhtä halvan näköiset kun ennen päällystämistäkin, mutta sulautuupa paremmin valkoisina asuntooni. En näitä muutenkaan kovin esillä säilytä. Tuon harmaan verkonkin voisi vaihtaa vaikka valkoiseksi, mutta mielestäni se sopii oikein hyvin harmaanakin.

17 comments:

 1. Pienet sisustusprojektit on kivoja! Pienillä muutoksilla saa ihan uutta ilmettä:)

  ReplyDelete
 2. Pipari: niinpä! Se on pienestä kii :) Ja aina kivempaa, kun on nähnyt itse vähän vaivaa muutoksen eteen =)

  ReplyDelete
 3. Millaisessa asunnossa sitten ennen asuit? Oliko sekin yhtä viehättävä kaupunkiasunto vai?

  Tämä tieto ei ole mitenkään oleellinen elämäni kannalta, mutta uteliaisuudelleni en voi mitään. : )

  ReplyDelete
 4. Anonymous: Heh:D No, se oli myöskin vuokra-asunto, mutta ihkauusi talo, vasta pari vuotta vanha, kun muutin siihen sisälle ja oli edellisen vuokralaisen jäljiltä täydellisessä kunnossa (näytti kun siellä ei olisi koskaan asunut edes ketään). Eikä siinä asunnossa mitään vikaa ollut, mutta satun vain tykkäämään enemmän vanhoista taloista ja keskusta-asumisesta, niin tiesin aina, että muutan sitä pois heti kun mahdollista :)

  ReplyDelete
 5. Hei tuo kaiuttimien päällystys ois oikeesti tarpeellista itse kullekin.. Ihan karseita muutenkin kaikki nuo tuon väriset elektroniikkavehkeet!

  ReplyDelete
 6. Ihania juttuja! Sun blogi on tosi ihana ja tykkäät just sellasista jutuista mistä mäkin! Just ton tyyppisen asunnon haluun kans sitte joskus ku muutan omaan kotiin :)

  ReplyDelete
 7. MiMi:
  :D Joo, mä en tällä hetkellä voi myöskään sietää tota väriä :D

  -nanna:
  Kiitos ihana! :) Kiva, kuulla että pidät ja ei ihme, jos tykätään samoista jutuista :) Ekan asunnon sisustaminen vasta kivaa onkin, vaikka omat ekat sisustukset ei enää miellyttäisikään itseäni :DD

  ReplyDelete
 8. ihania pikkujuttuja! oon ettinyt vaikka kuinka kauan täydellistä naulakkoa ja tossa se oli! ens kerralla kyllä metsästän tollasen ikeasta=)

  ReplyDelete
 9. Minna: Kiitti! :) Mulla oli sama juttu, mutta toi oli tosiaan täydellinen löytö =) Siinä on muuten viisi kaksoisnaulakkoa, kun kuvassa ei näy :)

  ReplyDelete
 10. Wautsi! Paljon kivoja juttuja. Erit. tuo kajaripäällystys oli loistoidea! Mä en olisi varmaan edes tajunnut. Sä oot luova! Ja kivannäköiset on noin valkoharmaana.:) Ootko huomannut ongelmia silityslaudan kanssa? Koska eikö ne kaupan päälliset ole usein sellaista liukasta materiaalia (en tiedä mitä)? Eli tarttuuko rauta tuohon puuvillaiseen enemmän kiinni tms?

  ReplyDelete
 11. tota noin .. kaiJuttimet kirjotettaan ilman j-kirjainta = kaiutimet.

  ja en ole ilkeä, teki vaan mieli huomauttaa (eli olen >;d)

  ReplyDelete
 12. Alma: Kiitoksia vaan :) Itseasiassa joo, lakanat kyllä vähän tarttuu, mutta ei niin paljon, että menis hermot ;) Pitää olla vaan varovainen, mutta sitä mä oon muutenkin kun on kuuma silitysrauta kädessä :D Eli lakanaa pitää vähän nostaa, kun muuten voisi vaan repiä, mutta ehkä yritän seuraavaksi valita luikkaamman kankaan, mikäkli vaan jotain kivaa löytyy :)

  Anonymous: Hups! Totta :D Aiemmassa postauksessa olinkin kirjottanut kaiutin, mutta tää on taas yks sana, mitä en koskaan opi (tosin harvoin sitä tulee edes käytetettyä ja ääneen sanottuna se kun kuulostaa aivan kaijuttimelta) ;)

  ReplyDelete
 13. Näistä on hyötyä miehillekin :)

  ReplyDelete
 14. Tommi:
  Oliko joku vinkki erityisen hyödyllinen? :D

  ReplyDelete
 15. Loistava muodonmuutos kaiuttimille! En ole edes tiennyt, että tuollaisia teippejä on olemassa. Pitäisiköhän raijata kaiuttimet lapsuudenkodista takaisin ja päällystää valkoiseksi...

  ReplyDelete
 16. Kaitaliina: Mäkään en tiennyt kun yksivärisistä muoveista, mutta ystäväni kertoi silloin, että Etolasta löytyy monen värisiä ja puujäljitteisiä kuvioita myös :) Sitten muistinkin, että toinenkin kaveri oli ostanut sieltä joskus marmorimuovia ja menin katsastamaan valikoiman :D

  ReplyDelete
 17. Hauskoja ideoita. Stereot on nyt hienot, mutta oli varmaan hienot ihan sellaisenaankin. Itse olen myos teettanyt paallysteita silityslaudalle, mut toi sun kangas tekee siita tosi natin.

  ReplyDelete