23 Feb 2010

Tallinna


Varasin itselleni ja ystävälleni päiväristeilyn Tallinnaan, sillä en ole käynyt siellä muutamaan vuoteen. Monta kertaa on pitänyt mennä, mutta aina se jotenkin on unohtunut. Päiväristeilyllä ei ole kuin 4 tuntia aikaa olla maissa, joten voi olla että tämä reissu pitää uusia aika nopeasti. Tosiaan, en enää edes muista, mitä kaikkea Tallinnassa on ja osaankohan edes enää liikkua siellä? ;D Nyt kaipaisinkin vinkkejä kivoista kaupoista, sellaisista ostospaikoista mitä ei Suomesta löydy.  Mun shoppailulistalla on tällä hetkellä vasta Bershka, Stradivarius, muutenkin Rotermanni ja Superalko!!! :D  Missä ja mitä sinä shoppailet Tallinnassa?

13 comments:

 1. Omat reissut ovat olleet aika vähissä, tein viime kesänä vasta ensimmäiset reissut Tallinnaan sitten lapsuusvuosien. Heti iskikin silmääni tuo Superalko? Itse olen ostellut vain siitä sataman viereisestä pikkuputiikista safari- ja mojitolonkeroita ja muuten laivalta.. Missäs päin sinä käyt kerryttämässä näitä varastoja eli mikä on tuo Superalko? :D

  ReplyDelete
 2. Mimmu: Se Superalko on just joku joka sijaitsee ihan satamassa :) Selailin niiden nettisivuja vaan ja siellä luki, että voi tehdä tilauksen jo valmiiksi ja ne voi jopa tuoda sen sulle haluamaasi kellon aikaan terminaaliin :D Mut jos tulee joku muu alko vastaan vielä enemmän matkan varrelta, niin kelpaa ihan hyvin muukin paikka :D

  ReplyDelete
 3. Mä oon kyllä surkein antamaan shoppailuvinkkejä Tallinnaan, omat reissut on kyllä menny enemmän bilettämisen puolelle ja ei oo jaksanu ees maihin lähtee :D Mut laitathan sit vinkkejä :) Sit ehkä voiskin esim. joku vp suunnistaa päiväksi Tallinnaan :)

  ReplyDelete
 4. Hanna: Haha :D Onneks mennää päiväristeilylle, niin ei tuu tota ongelmaa ;DD Joo, jonkinlaista matkaraporttia varmasti tulossa :) Nyt on muuten tosi halpoja päiväristelyitä Viking Clubilaisille, 2e arkisin ja 6e lauantaisin ilman hyttiä siis, me otettiin kyllä hytti ostoskasseja varten ( ihan kun niitä tulis niin paljoa) ja ei sitä hullukaan jaksa istuu koko menomatkaa jossain laivan ravintolassa, kun ei viitti siihen aikaan ees tilata muuta kun kahvia ja vettä ;)

  ReplyDelete
 5. Shoppailun suhteen en ole löytänyt Tallinnasta mitään niin kovin erikoista, mitä Suomesta ei saisi (paitsi vähän halvempaa kosmetiikkaa), mutta kannattaa ehdottomasti käydä käsi-/ jalka-/ kasvohoidossa. Kannattaa kattoa, että se paikka, minne menee on siistin näköinen, niitä on tosi erilaisia ja hienoin ei edes välttämättä ole kallein. Tosin jos on vaan 4 tuntia aikaa, niin siinä ei sitten kamalasti muuta ehdi.

  ReplyDelete
 6. Mä oon lähdössä vklp tallinaan, en oo ikinä ennen ollut!:D Bershkaa odotellessa...;>

  ReplyDelete
 7. Heips!

  Neuvoja en osaa antaa, oon ollu elämäni aikana kaksi kertaa Tallinnassa, toisella kertaa vain läpikulkumatkalla Tartoon ja toisella kertaa sit poikaystävän kans eli shoppailut absolut no-no :D

  Ajattelinkin kysyä, et haluisitko matkan jälkeen tehdä Tallinna-shoppauspostausta? Haluaisin itse lähteä sinne keväämmällä shoppailemaan.
  Trevlig resa! :)

  ReplyDelete
 8. Kävin tammikuussa ystäväni kanssa Tallinnassa ja kovan pakkasen vuoksi pysyttelimme lämpimissä kauppakeskuksissa. ;) Tässä jotain vinkkejä:

  Rottermanni on aika pieni ja hintava paikka, mutta Berchka varmasti käymisen arvoinen.

  Viru-keskuksesta tein parhaimmat löydöt. Siellä oli esim. Guess, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja muita saman tyyppisiä merkkejä aika hyvin edustettuna, ja näitä samoja merkkejä myytiin niiden omien putiikkien lisäksi muutamassa muussa liikkeessä. Hinnat olivat alennuksien jälkeen edullisia.(esim. Calvin Klein rintsikat 18 euroa - Suomessa 40 euroa).

  Kaubamaja on vähän stockan tapainen tavaratalo, ja sen alakerran kenkä&laukkupuoli käymisen arvoinen. Tosin jotkut tuotteet hieman venäläis-orientoituneita kiiltävin materiaalein... Mutta kaubamajassakin oli hyviä alennuksia, esim. Cavallin laukku n. 70 eurolla!

  Laivalta kannattaa sitten ostaa kosmetiikkaa - edullisempaa kuin tallinnassa. Ja laivalla kannattaa muistaa pieni kuohuviiniannostus paluumatkalla, niin muiden matkustajien "riehakkaaseen" olemukseen ei kiinnitä liikaa huomiota. :)

  ReplyDelete
 9. Nna: Joo ne hoitolathan on siellä tosi halpoja, mutta tosiaan ei taida tuosta 4 tunnista aikaa riittää, kun shoppailukierrokselle halutaan :)

  Anonymous: Mekin mennää viikonloppuna ;)

  Nantsu: Tack! :) Katsotaan, mitä saan 4 tunnista aikaiseksi ;D Mä en ole varma vielä otanko järkkäriä mukaan, jos on pakkasta hirveästi, täytyy katsoa, jos saan löydän laturin digipokkariin, mutta jotain raporttia koitan tehdä :)

  Adalminan kommentista alhaalta löytyy myös hyviä vinkkejä :)

  Adalmina: Kiitos vinkeistä! :) Tosi tarpeellisia kaikki, toivottavasti aika riittää käydä mahdollisimman monessa paikassa...tai sitten yhdessä kahdessa HYVÄSSÄ paikassa ;) Ja hih, sun kuohuviini-vinkki onkin ihanin! :D Muistetaan! ;)

  ReplyDelete
 10. Itse olen käynyt vähintään kerran vuodessa, kesäisin Tallinnassa. Varaan aina reittimatkoina matkat Tallinkilta. Aamun ensimmäisellä laivalla (muistaakseni noin 10 perillä) ja illan viimeisellä takaisin (lähtee 19-21 aikoihin). Tuossa ajassa kerkeää jo aika hyvin shoppaamaan.

  Käyn aina vähintään seuraavissa:
  Rottermanni, Viru-keskus, Kaubamaja ja Forum. Kaikki nämä ovat lähellä satamaa.

  Mukavaa Tallinnan matkaa! :)

  ReplyDelete
 11. Vittoria:
  Tuo onkin fiksua, jos haluaa kunnolla ehtiä shoppailemaan, kesällä voisikin tehdä noin, kun sattuis vielä hyvä ilma :) Kiitos hyvistä ja tarpeellisista vinkeistä ja tietenkin matkantoivotuksista! :)

  ReplyDelete
 12. roterman on kyllä ihan mahtava paikka, jos se on se miks mä luulen sitä. siis eikö se ookkin se, mikä on aika uusi kauppakatu siinä suht. lähellä viru keskusta ? koska jos on niin, suosittelen kyllä sinne menoa. tai vaikka ei olisikaan se, niin kannattaa mennä muutenkin, siellä oli ainakin muutama sellanen vaatekauppa mitä suomessa ei ollut ja yksi niistä varsinkin kolahti! taisin käyttää siihen kauppaan n. 200e... ;D

  ReplyDelete
 13. Laura:
  Iiks, mä en ihan tarkkaan muista noita Tallinnan katuja, mutta voi olla hyvinkin sama paikka :) Sinne ollaan kyllä menossa! Siellä on ainakin juuri tuo Bershka ja Stradivarius, joita ei Suomessa oo :) OOO 200e! Eli pitää varautuu siis rahantuhlaukseen ;D

  ReplyDelete