3 Mar 2010

Sopiiko vai ei?


Ostin siis Ikeasta tuon valkoisen maton, mutta kun kokeilin sitä laittialle, niin se näyttikin pelottavan kirkkaalta :S Oikeastaan mikään muu valkoinen asunnossani ei ole yhtä kirkkaan valkoista. Toki tuohon varmasti nopeasti tottuisi, mutta pitäisikö kuitenkin palauttaa se?

Sänkyni näyttää vähän kovalta, sillä peitot jaa muut laitoin juuri ennen kuvien ottoa pesuun :)

Lattiankin väri korostuu mielestäni ikävästi ja varsinkin kun toinen matto on tuollainen hiekan värinen. Vai kuvittelenkohan vain? Hmmm...Mua ärsyttää noi laminaatit :D Mutta mikä on teidän tuomionne maton suhteen?

27 comments:

 1. Tekisi mieli sanoa että kyllä se matto siitä harmaantuu ja tummentuu ajan myötä, valitettavasti ;O)

  ReplyDelete
 2. Mikaela: Heh :D Kyllähän se vähän "harmaantuu" varmasti ja meinasin sen tuohon kirjoittaakin, mutta kun yksi lukijani eilen sanoi, että niiden samainen 2 vuotta vanha Hampen matto on edelleen valkoinen ja pysyy hyvin valkoisena, vaikka siihen oli kaatunut limut jne.:)

  Mutta tokihan se johtuu siitä miten helposti asunto pölyttyy ja muutenkin ihmisen siisteydestä, miten nopeasti se menee "harmaaksi" :)

  ReplyDelete
 3. Noissa kahdessa ensimmäisessä kuvassahan matto matchaa hyvin verhon kanssa ja jos valkoiset tyynytkin sattuvat olemaan esillä, niin tuohan on raikas kokonaisuus!

  Lisäksi silmä tottuu, jos vielä tuntuu liian kirkkaalta! :)

  ReplyDelete
 4. Illusia: Totta! Oot oikeessa, mun pitäis vaan saada se vielä mahtumaan mun päähän :D Voi olla että suurin ongelma mulle on se, että toi lattian tummuus korostuu, kun haluaisin niiiiiiin paljon vaaleammat lattiat. Toisaalta tuo matto tois vaaleutta kyllä :)

  ReplyDelete
 5. Pakko sanoa, että luonnonvalkoinen matto sopisi paremmin ;( Harmi, että Ikeassa ei oo paremmat värivalikoimat, kun hinta taas on niin hyvä.

  On meiän matto tietty tummentunu käytössä, mutta kyllä se silti on valkoinen, eikä luonnonvalkoinen. :O

  Mitä jos ostaisit sen mustan maton ja vaihtaisit päiväpeitteen yms tummemmiksi ku eiks sulla ollu muualla musta-valkosta?

  ReplyDelete
 6. Pipari: Niin tai vähän tummunu valkoinen, mutta jos joudun odottaa sitä 2 vuotta niin ehkä kantsii sit vaan etsii toinen matto :D Niimpä, kyllä sieltä niinku jotain vihreetä mattoa löytyy, mut ei vaikkapa harmaata edullista :)Te voitteki antaa mulle teijän vähän harmaatuneen maton ja ottaa tuosta uuden puhtaan valkoisen ;D

  Aiemmin mietin kyllä mustaa mattoa, mutta en halua liikaa mustaa olohuoneeseen... mun keittiökin on jo aika mustapainoitteinen :)

  ReplyDelete
 7. Mun mielestä tuo valkoinen matto ei hirveän hyvin sovi tuohon :/ Lattian kellertävyys tai punertavuus tosiaan korostuu aika "kivasti".. Tuo toinen matto taas on tosi mukavan värinen mielestäni. Woodnotesilta löytyy tosi kauniita mattoja, mutta hintakin on tietysti suurempi :/ mm. tämä voisi olla ihana:)

  http://83.223.124.21/tapettijamatto.com/cms/img/text/15/woodnotes_carpets.jpg

  ReplyDelete
 8. Ymmärsinkö oikein, että noi kaksi mattoa tulevat olemaan ihan lähietäisyydellä toisistaa, ts. asut yksiössä? Mä tykkään niin, että pienessä asunnossa matot saisivat olla mahdollisimman yhtenäisiä väritykseltään. Jos jokainen matto on eri kuosia/väriä, tulee tunnelmasta jotenkin levoton. Tämä siis vain mun rajoittunut mielipiteeni:)

  ReplyDelete
 9. Mulla on toi sama matto huoneessani kanssa ja mietittiin äitin kanssa samaa , onko liian kylmä yms. mutta nyt kun on pari viikkoa ollut, en haluaisi luopua siitä ikinä! (: Musta sopii tosi ihanasti ton sängyn ja tyynyjen kanssa! :)

  ReplyDelete
 10. Kyllähän tuo ihan kivasti menee päiväpeitteen, tyynyjen ja verhojen kanssa. Hyvin voisi sopia myös aivan vaalean harmaa matto. Mitä mieltä olet?
  Pelkäisin itse, että tuo likastuisi huisin nopeasti, vaikka hienohan se on. :)

  ReplyDelete
 11. mun mielestä se matto näyttää tosi hyvältä ja silmä varmasti tottuu siihen! ihanan keväinen tunnelma tulee:)

  ReplyDelete
 12. Naureskelin jo sen kynttilänjalan kohdalla että tän täytyy olla vitsi, mut nyt ymmärrän että ei se ollutkaan. Ei millään pahalla mutta ketä kiinnostaa, eiks sulla oo mitään muuta tekemistä ku raahaa jostain ikeasta 10e matto himaas ja sitten viel miettiä pitäiskö se palauttaa. voi luoja.

  ReplyDelete
 13. Pipari: Voisin melkein tehdäkin, mutta en olisinkohan sille allerginen, kun teillä on kisuja? :D Vitsiii...ehkä vaan metsästän uutta mattoa.

  Annana: Kiitos vinkistä! :) Ensaa tuota linkkiä toimimaan :o Joo mä luulen kans et toi toinen enemmänkin neutralisoi lattian väriä ja valkoinen taas korostaa "huonoa" väriä, luonnonvalkoinen olis parempi :/

  Anonymous: Ei tuu olemaan noin lähekkäin (laitoin vain vertailun vuoksi) ja tila jossa tulis olemaan on n.20m2 eli isompi kuin monien isompien asuntojen olohuone :) Mun mielestä sopii myös eriväriset matot hyvin, kunhan ne sopii muihin väreihin ja muuten yhteen :)

  -nanna: Kiva kuulla! Kävisköhän mulle samalla tavalla :D Nyt kyllä käärin sen toistaseksi takaisin pakettiin, mietin vielä :)

  -L-: Etsin vaalean harmaata pitkään, mutta en löytänyt oikeanlaista...Kylmä väri saattaisi myös korostaa lattian punaisuutta, mutta luulenpa että sovittaisin silti, jos löytäisin oikeanlaisen vaaleanharmaan maton :) Mäkin mietin valkoisen likaantumista, mutta Pipari jo sanoikin, että niiden 2 vuotta vanha on pysynyt ihan hyvin valkoisena :)

  Anonymous: Itse matto kyllä näyttää ja ehkä oikealla valaistuksella voisi näyttää vieläkin paremmalta (mulla kun on pohjoisikkuna, jonne ei päivänvalokaan kunnolla tule) :)

  Anonymous: Kenelläköhän ei oo mitään tekemistä, kun täytyy oikein lukea ei-kiinnostavia juttuja?? LOL :D

  Eiku mä ostan Ikeasta 10 euron mattoja ja heitän ne aina roskikseen ja tuhlaan luontoa...Pliis! Taidat olla vähän älykäs ihminen? :D (Lue: vähän älykäs)

  ReplyDelete
 14. Minä kyllä tykkään tuosta matosta. Vääristääkö kuva, vai onko päivä peitteesi beige? Minulla taitaa olla samanlainen mutta valkoisena =)

  ReplyDelete
 15. jos päätät luopua,niin täällä ois halukas ostaja! :)

  ReplyDelete
 16. Minä pitäisin tuon maton! Se sopii niin mainiosti verhoihin ja tyynyihin. Eikä se mun mielestä hullummalta näytä tuon lattian päällä. Mul on saman värinen lattia ( muovimatto vaan :/ ) ja mattoni on luonnonvalkea. Usko pois niin paremmin toi täysin valkea sopis tänne munkin lattialle. Mutta mun muhkeasta supermatosta en oo kuitenkaan luopumassa vaikka täysin valkoinen paremmin lattialleni sopisi :)

  ReplyDelete
 17. Inna: Joo, ehkä enemmänkin kitin värinen, ei siis lämpimän sävyinen :) Mä ostin ton Ellokselta ja tuo oli mukamas "helmen valkoinen", EI IHAN OLLU, mutta osasin odottaa arvosteluiden perusteella tummempaa sävyä ja oli tuo lopulta ihan kiva :D

  Piia: Ahaa :) Onhan tuossa vielä palautusoikeus, mutta tietty jos asut esim . keskustassa tai olis helpompi hakea matto täältä kuin Ikeasta, niin...jos laitat sähköpostia, niin voin ilmoittaa, kun olen päätöksen tehnyt :)

  Jenny: Voi ei, nyt mun pää menee ihan sekaisin :D Vitsit, mä tykkään tosta matosta kyllä ihan mielettömästi, mutta tosiaan tuosta lattiasta en ja en haluais korostaa ainakaa sitä, iiiik :)

  ReplyDelete
 18. mun mielesta matto sopii hyvin tuohon eika mitenkaan erityisesti tuo lattian varia esiin. Kun laittaa paljon erillaisia vaaleita savyja samaan tilaan niin se vaatii sitojaksi sellaisen varipilkun vaikka kirkkaanpunaisen pienen tyynyn. (tai mika vari nyt miellyttaa, tummansininenkin kay)eli sanoisin etta hyvin sopii, tila on vain viela keskenerainen:)

  ReplyDelete
 19. Mun mielestä ihan kivannäköinen!! Paljon muuten maksoi? *aikeissa ostaa myös tuollainen pörrömatto*

  ReplyDelete
 20. Miksi sinulla on muuten ollut lenkkeilykielto?

  ReplyDelete
 21. Mikä tuon maton nimi on, mikä Ikean matoista on kyseessä? Kävin itse nimittäin eilen Ikeassa katsomassa mattoja mutta tuo ei näytä tutulta?

  ReplyDelete
 22. ootko delannu, mä melkee kuolin ku luin ton yhen anonyymin kommentin

  ReplyDelete
 23. mulla on tommosia mattoja kaksi ja ei niistä voi luopua, aivan ihanan pehmosia yms. maksaa 50 e ikeassa.
  harmaantuu kyllä, ei siis pysy noin kovan valkoisena, ei hätää.

  ReplyDelete
 24. white lily: Tila on kyllä vielä pahasti kesken, kun en oikein tiedä hankinko sohvaa ollenkaan ja se taas vaikuttaisi aika paljon siihen minkälainen huoneesta tulisi,hmmmm :) Vaaleita sävyjä on tulossa lisääkin, mutta tosiaan, mikään jo olemassa oleva ei ole yhtä kirkasta kuin tuo matto ja siksi ehkä järkytyin ;) Ehkä se matto nopeasti pikkasen harmaantuu ja toisaalta kokeilin viikonloppuna uusia valaistuksia ja uskon että matto näyttää nyt paremmalta (kunhan ehdin kokeilla sitä ) :)

  Heinis: Tuo Hampenin pienempi versio maksoi 50e, eli hyvin halpa! Isompaa tosin ei saa valkoisena :)

  Tyttö: Mulla oli varpaassa kynsivallintulehdus, joka ei meinannut parantua ja se leikattiin lopulta. Sen piti saada rauhassa parantua huolellisella hoidolla ja lenkkeily/korkkarikielto oli, ettei tulehdus uusisi mahdollisen hankauksen ja ärtymisen vuoksi :)

  Anonymous: Hampen :)

  Pipari: En oo, oon vaan ollut laiska! :D Haha, ihana, hyvä ettet kuollu! :) Joo, se tais luulla vähän liikoja itestään ja luuli ehkä, että kirjotan tätä blogia ainoastaan sitä varten tai jtn.(kauheeta kun laitoin OMAAN!!! leikekirjaani/päiväkirjaani tuollaisen pohdinnan) ;)

  Anonymous: Kiva kuulla! Nyt kyllä niin moni kommentti on saanut mua vakuuttuneemmaksi siitä, että tuo matto kantsisi pitää :) Ja tosiaan toi hintalaatusuhde on aika mahtava, oon nähnyt niin kelvottomia 300e mattoja tuohon verrattuna, että en uskokaan! Harmi vaan ettei värivalikoima ole isompi :)

  ReplyDelete
 25. Näyttää tosi raikkaalta ja puhtaalta. Voisiko ton hiekan värisen maton vaihtaa esim. toisin päin jottei matot olisi noin lähekkäin? :)

  ReplyDelete
 26. Onna: Kiva kiitos! =) Juu, ne ei jää ihan noin lähekkäin, laitoin vain vertailun vuoksi vierekkäin :)

  ReplyDelete