9 May 2011

Sports tracker


Innostuin Sportstrackerista, jonka yksi päivä löysin Nokian Ovi-kaupasta. Sovellus mittaa GPS:llä lenkkien  pituuden, vauhdit ja askeleet. Tähän on mahdollista ostaa myös bluetooth-sykemittari, jolloin sykkeet näkyvät myös kännykän näytöllä. Harjoituksen alussa voi valita automaattisen väliajan esim. kilometrin välein, jolloin puhelin antaa äänimerkin, kun kilmometri on tullut täyteen. Itse kuuntelen lenkeillä aina musiikkia, joten tuo äänimerkki on kätevä, jos on etukäteen suunnitellut lenkin pituuteen tavoitteen. Jos lenkkeilen kävellen ja hölkäten, pysyn myös tarkassa laskussa, kun vaihdan rytmiä aina piippauksen kuultuani. Lenkin jälkeen harjoituksen voi ladata sportstracker-palveluun ja netissä voi sitten vertailla harjoituksia ja katsoa erilaisia tilastoja. Aion käyttää palvelua toistaiseksi vain lenkkeillessä, mutta pitää kyllä kokeilla joku päivä, että kuinka monta kilometriä sitä tulee shoppailukierroksella vedettyä :D Sovelluksen voi ladata ainakin tällä hetkellä suurimpaan osaan Nokian älypuhelimia, mutta iPhoneen se on vasta tulossa. Tietääkö joku iPhonella vastaavaa palvelua (ilman lisävarusteita)?:)
Tänään hain juomavyön (olen siis ihka-aidon VYÖLAUKUN omistaja!), johon mahtuu kätevästi avaimet, pari euroa rahaa (tietty siltä varalta, että kävelen vahingossa 20kilsaa ja pitää tulla bussilla kotiin tai jos kenkä tai pää hajoo tai tipun kaivoon tai alkaa sataa tai haluun mennä huoltsikalle pullalle :DD tms. joo mun motto on "Mut entä jos..." niin hyvässä kuin pahassa :D)  ja kännykkä/soitin. Vesipullot kulkee tuossa mukavasti, niin uskaltaa lisätä vauhtia.
Viime viikolla käytin vielä takkia, mutta tänään pärjäsi erittäin hyvin pelkällä topilla. Ihanaa kohta on kesä!! Tänään on muutenkin hyvä päivä, sain juuri töitä ja Suomi voitti Venäjän!

Tässä vielä näkyy lenkkisaldo viimemaantaista asti. Tuolla perässä näkyy myös keskimääräinen kulutusarvio lenkillä. Viimeviikolla kertyi siis 32,83km kävelyä ja tuo 10km tuli tänään, josta 5km hölkkäsin. Onko teillä käytössä tätä sovellusta tai onko ehkä joku muu suosittelun arvoinen? :)

Viimeviikon liikuntasaldo on siis:
Ma: Kävely 1h 10min
       Tanssi 30min
Ti: Kävely 57min
Ke: -
To: Kävely 42min
      Lihassarjoja 15min
Pe: Kävely 1h 42min
La: Tanssi 30min
Su: -
(+ venyttelyt lenkkien jälkeen)

10 comments:

 1. Hahhaha vyölaukku<3 Mulla on tollanen juomajutska, mikä laitetaan ranteeseen, eli oon paljon coolimpi!:D

  ONNEA TYÖPAIKAN JOHDOSTA!!!

  ReplyDelete
 2. RunKeeper on toinen.

  Mulla on myös toi Sports Tracker, ihan huippu softa! :)

  ReplyDelete
 3. vau, mistä sä ton juomavyön oot löytäny? :)

  ReplyDelete
 4. mistä tuo juomavyö on ostettu ja mihin hintaan? oon ettiny pitkään tollasta mihin sais puhelimenkin mahtumaan! :)

  ReplyDelete
 5. Pipari: Haha :DD Mut mahtuuks siihen vaa yks? :o Noi oli pelkkii vöitäki, mut halusin ton laukun, ku aina ei oo taskuja mukana :D

  Suvi: Ahaa! =) Joo toi on kyllä ihan sika hyvä, tohon jää koukkuun ku himoaa vaan lisää kilsoja :D

  ida: Intersportista ostin :) Etsin kyllä joo aika monta sporttikauppaa läpi, mutta löyty sitten kutienkin :)

  Anonymous: Intersportista löyty ja maksoi 20e (muut mallit 20e-40e) :) Tosi kätsy kyllä, paitsi juostessa, kun pullot oli jo tyhjät, niin joutui pari kertaa nykiä vyön alas, mutta ei häiritsevästi... ehkä se oli liian löysällä tai kireällä ja nousi siks:)

  ReplyDelete
 6. Onnea töiden johdosta, hieno juttu!!

  Kyselen muuten vielä opinnoistasi, vaikka muistan joskus lukeneeni täältä kommenttilaatikosta, että olet opiskellut kaupallista alaa. Mua vaan kiinnostais kovasti tietää, että ootko siis opiskellut ammattikoulussa, amk:ssa vai yliopistossa? Siksi vaan kysyn, kun mietin noita hakujuttuja, niin muidenkin opiskeluhistoriat/-kokemukset kiinnostaa kovasti...

  Muutitko muuten ihan vakituisesti Tampereelle vai onko sun tarkotus asua siellä vaan joku tietty aika? Entä irtisanouduitko Helsingin- työstäsi?

  Ja loppuun vielä:anteeksi, jos kyselin liikaa, ymmärrän, jos et halua vastat kaikkiin kysymyksiin. Tarkoitukseni ei ollut olla tungettelva, vastaa, mihin haluat.

  Kivaa viikkoa! :)

  ReplyDelete
 7. mullakin on sports tracker, ihan huippu! kukaan mun kaveri ei oo oikeen innostunu siitä mut ite olin monta päivää aivan liekeissä ku löysin sen :D

  ReplyDelete
 8. Anonymous: Joo, olen suorittanut liiketalouden perustutkinnon, mutta tarkoitus ei ole jatko-opiskella ainakaan ihan samaa alaa :)

  Vuokrasin yksiöni aluksi puoleksi vuodeksi eteenpäin, joten syksyllä katsotaan jäänkö pidemmäksi aikaa vai saako puoli vuotta riittää, eli kaikki on vielä avoinna, jännää =)

  Ja irtisanouduin kyllä, koska olisin muutenkin alkanut etsimään syksyllä uutta työtä :)

  Ei mitään, ainahan saa kysellä :D Ja kiitos samoin sinulle! :)

  Anonymous: joo toi on ihan superhyvä!! Sama täällä, toi motivoi kunnolla, kun seuraa kilometrejä :D Mun kuuden viikon tavote on nyt 200 km lenkkiä! :D

  ReplyDelete
 9. Saat alkaa mun tsemppariks ja ruoskii mua. Sairasteluiden ja mässäilyiden takia jääny kaikki treenaamiset!

  ReplyDelete
 10. paljon makso toi nokia ovi kaupasta ostettu sovellus? vai oliko ilmanen ? :)

  ReplyDelete