16 May 2012

Vastauksia osa 2

Pituus & paino? 8)
- 174,5cm ja painoa en tällä hetkellä edes tiedä. Oon jokatapauksessa lihonu muutaman kilon.

Mua kiinnostais, mitä oot opiskellut peruskoulun/lukion jälkeen? Siis, että mikä on viimeisin tutkintosi ja teetkö sitä vastaavaa työtä? Siis, en halua millään muotoa udella työpaikkaasi, eikä se mua kiinnosta lainkaan, mutta tuo koulutuksesi kiinnostaa.
-Oon suorittanut kaupanalan perustutkinnon ja opiskellut hetken graafista alaa, jonka jäitn kuitenkin kesken. Aion hakea vielä opiskelemaan jossain vaiheessa.

Mikä on unelma-ammattisi?
-Mmm, sisustussuunnittelija tai asuntojen myyntikuntoon stailaaja. Tai sit visuaalisen markkinoinnin tiimiesimies esim. Stockalla (tai Sokoksella, niin saatais siitäkin vähän tyylikkäämpi…tai okei, on se nyt vuoden sisällä alkanut jo panostaa). Sit tulee kaikki valokuvaaja/ohjaaja/stylisti, lavastaja, somistaja, näyttelijä, kirjailija, laulaja. Toisaalta voisin pitää jotain pientä jäätelöbaaria, karkkikauppaa,  kauneushoitolaa tms. jonka ulkonäköön satsaisin niin, etten haluis ees kotiin mennä :D


Minä vuonna olet syntynyt?
-Vuonna 85… kauan on aikaa siis :----D

Kuinka monta sisarusta sulla on ja minkä ikäisiä he ovat?
-Yksi pikkusisko, joka on 22-vuotias.

Minkälaiset välit sinulla on heihin?
-Siskoon mulla on todella läheiset välit. Se on hieno asia, sillä se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys kaikilla sisaruksilla. Ollaan kyllä mietitty, että ehkä ilman sisaruussidettä ei oltais silti ainakaan kovin hyviä kavereita, koska ollaan niin erilaisia ja saadaan kyllä kinaa aikaiseksi :D Mutta rakastetaan toisiamme niin paljon, että pidetään kyllä tiiviisti yhtä ja ymmärretään toisiamme. Ei ole mitään, mitä en voisi siskolle kertoa, se on mun maailman tärkein ihminen!

Lempikirjasi?
-Psykologian osasto on mun lemppariosasto kirjastossa. Myös Helsingin historian ja arkkitehtuurin osastoa oon kolunnut, mutta täytyy sanoa, että luen tosi vähän.  En osaa kyllä silti vastata tähän :D

Mitä kieliä osaat?
-Suomea ja englantia sujuvasti ja ruotsia ymmärrän aika hyvin, mutta sit kun sitä pitäis puhua, niin unohdan kaikki sanat :D Osaan kuulemma puhua myös hyvin venäjää, varsinkin baarissa. En oikeesti kyl osaa kuin muutamia lauseita :D

Missä päin maailmaa haluisit asua, jos saisit valita ihan minkä maan tahansa?
-No, Tukholmaanhan muutamista oon oikeesti miettinytkin silloin tällöin enemmänkin. Eli se ihan siksikin, että oppisin puhumaan ruotsia sujuvasti.

Mitä varusteita (objekti/salama/tjms) haluisit kameraasi?
-Ooo, vaikka mitä! Macrolinssi olis kiva, mutta haluaisin panostaa valoihin seuraavaksi :)

Mitä odotat eniten kesässä?
-Aurinkoa, rantaa, uimista ja ulkoilmarockia! Sandaaleita ja mekkoja! Haluan yöuinnille ja nukkua yön rannalla ja tehdä kaikkia hulluja juttuja! :)

Uskotko Jumalaan?
-Uskon. Myönnän, että olen kyllä huonoina vaiheissa elämässäni saanut monesti itkupotkuraivarit, että vittu me ollaan vaan jotain hiton itiöitä ja vitut on mitään tai ketään missään! Usko on kuitenkin niin syvällä sydämessä ollut lapsesta asti, etten sitä ole huonoimpinakaan hetkinä hylännyt. Rukouksiini on vastattu ja mulla on hyvä suojelusenkeli!

Voisikko kuvailla sua 15-vuotiaana tytsynä?
-Mmm, no olin aika räsävilli pissis kunnes sitten yhtenä sunnuntaina äiti kuoli yllättäen. Menin heti maanantaina kouluun kuin mitään ei olisi tapahtunut. Siihen loppui murrosikä aika nopeasti, koska tajusin, että mun pitää olla vahva, enkä voi käyttäytyä kuin uhmaikäinen, koska olin pikkusiskosta huolissani, joka oli vielä pieni äitin tyttö silloin. Koko vuosi siis oli aikamoista muutosta elämässä ja tietenkin itse muutuin sen mukana. 16-vuotiaana olin sitten sellainen The Rasmus-fani teini, joka juoksi kaikilla mahdollisilla rockkeikoilla. Naurettiin mun ystävän kanssa varmaan 12 tuntia päivässä ja mulla oli pakko olla aina vihko mukana, johon voin kirjoittaa parhaimmat jutut ylös ja piirrellä ja kirjoitella muutenkin  :D Mä oon kyllä vieläkin sellainen vihkoihminen, sisältö on nyt vaan jakautunut tänne blogiin, kalenteriin ja sit sinne ikiomaan henkilökohtaiseen vihkoon :)

Harrastatko mitään?
-Mmm, no blogia, valokuvaamista, askartelua, nikkarointia, maalausta, ompelua jne. Harrastan projekteja. Tykkään kokeilla ja tehdä kaikenlaista. Ideoita ja keksiä. Lenkkeilyä ja tanssimista vahtelevalla innolla :D

Vodka vai kossu?
- En mä niissä varmaan mitään eroa huomaa, jos ne on drinkissä :D

Lakritsi vai suklaa?
-Tää on heleppo!!! Laku ehdottomasti!

Mikä on raivostuttavinta Suomessa?
-ILMASTO 8/12!!! HUHHUH, en tajuu ees miks asun täällä! No onneks mulla on sentään vedenkestävä koti! :D 

Onko sulla hyvä itsetunto?
- On, mutta ei ole kovin pitkä aika siitä, kun kyseenalaistin sitä monta kuukautta, mutta: "Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes." William Gibson - CHECK

Olen välillä ehkä liiankin kiltti ja ymmärtäväinen muita ihmisiä kohtaan,  joten olen huomannut sietäneeni huonoa kohtelua, vain sen takia, että  olen jotenkin ajatellut, että kukaan ei ole täydellinen. Miten hölmöä. Ei sellaista virhettä tarvitse sietää, jos toinen haluaa korottaa itseään painamalla toista alaspäin, mustamaalaa tai kieroilee asioita oman etunsa mukaan niin, että alkaa lopulta epäillä, onko se omaa vikaa kuitenkin? Tästä lähin annan edelleen anteeksi, mutta muistan,  ettei sellaisia ihmisiä pidä pitää elämässään, jotka yrittävät jatkuvasti lytätä sua :)

Onko sulla ajokortti?
-Ei oo :) Ehkä hankin joskus, jos muutan syjäsempään tms. nyt ei ole ollut tarvetta. 

Seurusteletko?
-En :)

Miks muutit sillon joskus Tampereelle ja sit takas hesaan?
-Teki mieli maisemanvaihdosta ja kaveri pyysi sit mua mukaansa, kun oli sinne juuri muuttamassa. Sain asuntoni alivuokrattua puoleksi vuodeksi, jonka ajattelin Tampereella viettää ja irtisanouduin töistä ja lähdin sinne "käymään" :) Tampere on kiva kaupunki ja voisin melkein kuvitella muuttavani sinne joskus takaisin.

Mikä on sellainen tapahtuma tai keskustelu, jota ajattelemalla alat väkisinkin hymyilemään vaikka bussissa?
-Apua, mitä hä?  Mä hymyilen tai jopa naureskelen useinki itsekseni kaikille tilanteille, missä vaan oon ite ollut mukana :D Mä oon kova nolailemaan itseäni, mut ei se haittaa, kun se saa mut nauramaan aina jälkeenpäin....moooonta kertaa! :D


-Kerroit täällä blogissa, että oot katsonut jonkun verran sitä Iholla- sarjaa, niin kuka on sun lempihenkilösi niistä naisista? Ja miksi juuri hän? Koetko, että kaikki henkilöt on täysin aitoja?
-Mun lempparit on Heli ja Maria. Mutta Heli eniten ja siksi, koska pystyn samaistumaan siihen eniten tässä sarjassa. Uskon, että alkukankeuden jälkeen henkilöt ovat olleet ihan aitoja kameran edessä, sen verran paljon sitä matskua on varmasti kukin kuvannut, että on saatu tarpeeksi juuri tuollaista analysointia ja pohdintaa ruutuun, mitä sinne on haluttukin. Varmaan samanlaista kuin bloggaamisessa yleisesti; välillä uskallat antaa enemmän, henkilökohtaista elämää, tunteita jne ja välillä suojamuuri iskee, tuut ikäänkuin vainoharhaiseksi ja kirjoitat lyhyesti ja erittäin pintapuolisesti. Lisäksi leikkauksella on tuotu varmasti tiettyjä puolia enemmän esille ja ehkä jätetty huomioimatta jotain muuta; se mikä on tuotannon ja katsojien mielestä mielenkiintoista, ei taas välttämättä videopäiväkirjan pitäjän mielestä ole ollut niin tärkeä asia ja toistepäin :)

Kummanlaisia ystäviä/ystävyysuhteita sulla on enemmän; lapsuudesta asti olleita vai vasta myöhemmällä iällä solmittuja ystävyyssuhteita?
Molempia, mutta kyllä ne läheisimmät ystävät ovat tuleet mun elämään 12-18vuotiaana :)

Lempijäätelömakusi (sekä kaupan että kioski)
Pappagallon pistaasijäde kaupassa ja kioskilla ja Helsingin jäätelötehtaan rommirusina ja appelsiini, nam!


Seuraatko urheilua TV:stä? Jos seuraat, niin mitä lajeja?
-MM-jääkiekkoa. Ja randomisti saatan katsoa esim. taitoluistelua  tai esteratsastusta. Formuloista ja niiden metelistä saan taas raivarin :D

Harrastitko lapsena jotain?
Harrastin uintia pitempään, kuoroa ja jalkapalloa jonkun aikaa. Pianotunnit lopetin lyhyeen, koska pelkäsin opettajaa, eikä äiti kuulemma ehtinyt tulla joka kerta mukaan, AIJAA! :D Mut toi asia kyllä kaduttaa!

Voisitko joskus kuvitella tekeväsi videopostauksia tänne blogiin?
Joo, mutta aina kun yritän niin tuntuu ettei oo mitään sanottavaa :D Vaikka siis kyllä musta on mielenkiintoista nähdä muiltakin bloggareilta ihan vaan höpinää, että kuulee äänen ja puhetyylin ja näkee eleet. Pitää koittaa tehdä!

Tietävätkö perheenjäsenesi tästä blogista?
-Kyllä ja monet kaveritkin tietää :)

Mistä muuten sait aikoinaan idean tähän blogiin?
-Kun törmäsin ekaan lifestyleblogiin, mietin, että miten joku voi jakaa elämäänsä kasvojen kanssa blogissa. Sitten jäinkin koukkuun moneen blogiin ja se alkoikin tuntua ihan normaalilta. Keräilin silloin koneelle paljon kuvia ja kollaaseja, niin mietin miksi en sitten ois laittanut niitä blogiin. Ekat blogini oli aika varovaisia kirjoitustyyliltään, enkä myös paljastanut kasvojani ollenkaan. Jossain vaiheessa sekin tuntui normaalilta, joten tähän asti on nyt tultu :)

Lempipaikkasi Helsingissä?
-Ullanlinna ja Merisatama.

Onko sulla jotain "mottoa" tai elämänohjetta?
-"Everybody dies but not everybody lives" 

Raskain kokemuksesi elämssä? Miten se muutti sinua?
-No äitin yllättävä kuolema kun olin 15 ja sitä seuraavat 3 vuotta, jolloin sattui ja tapahtui. Asuin monessa vieraassa paikassa ja tuntui, että mut hylättiin koko ajan, ihan kuin olisin istunut 3 vuotta odotusauloissa ja aina uusi vieras henkilö tuli kertomaan, mihin mun pitää seuraavaksi mennä juuri kun olin tottunut ja sopeutunut uuteen ympäristöön. Ei sillä, kyllä musta "pidettiin huolta", että etten joutunut jäämään esim. alkoholisoituneen narsistin kynsiin täysi-ikäiseksi asti, mutta silti ei ollut ketään, jolta olisin kokenut läheistä välittämistä tai rakkautta, paitsi tietenkin 5 vuotta nuoremman siskon rakkaus. En kuitenkaan ollut mikään hankala nuori, mitä nyt myöhästelin muutaman kerran "kotoa", koska en halunnut siellä juuri viettää aikaa, mutta en esim. dogaillut ja käyttäytynyt epäkunnioittavasti ketään kohtaan.

Tuo aika on  muuttanut ja vaikuttanut muhun paljon ja vasta viimeisen vuoden aikana tunnun tajunneen ensimmäisen osan siitä; mun on vaikeaa mennä/päästää itseäni tiettyihin juttuihin sisään, koska pelkään  että olevani ylimääräinen, pelkään kiintyä ja pelkään hylätyksi tulemista ja sitten käyttäydyn tahtomattani sen mukaisesti, että kaikki olisi ikäänkuin väliaikaista ja menee kohta ohi.  Todellisuudessa en kaipaa elämääni mitään muuta enempää kuin pysyvyyden ja turvallisuuden tunnetta.  Jostain syystä tää koskee enemmän miehiä, ehkä siksi, että se on aina ollut mies, joka on sanonut, minne minä seuraavaksi menen, vaikka multa ei oo kysytty mitään. Hyvä puoli on se, että olen vihdoin tajunnut asian, mutta nyt pitäisikin keksiä miten voin korjata suhtautumistani, sillä olen jokatapauksessa hyvin ihmisrakas ihminen ja lämpimät, sydämelliset ihmiset saa mut iloiseksi kuin koiranpennun! :)

Se miksi vastasin  näin rehellisesti, blogityylilleni epätyypillesti, on se, että koitan olla tän asian kanssa sinut enkä salata sitä jatkuvasti. Mun pitää hyväksyä mun menneisyys ja olla tuntematta siitä huonoa omaatuontoa, koska se ei ole mun syytä. Saa nähdä poistanko tän vastauksen 5 minuutin päästä vai annanko sen jäädä tänne, mutta ainakin olen nyt yrittänyt :)


Voisitko koskaan kuvitella meneväsi johonkin blogiyhteisöön, jos sinua sellaiseen pyydettäisiin(siis esim. Indiedays) vai teetkö tätä enemmän omaksi iloksesi? (En nyt tarkoita, etteikö esim. Indiedays- bloggajat bloggaisi omaksi ilokseen, mutta tosiaasiahan on se, että he saavat myös rahallista korvausta).
-Kyllä voisin mennä, jos se ei rajoittaisi mun tapaa pitää blogia tai no ehkä ois kivaa, jos olis joku vähimmäispostausten määrä/kk, mitä pitää tehdä :D Musta on hienoa, että jotkut saa tästä harrastuksesta korvausta, sillä lyhyenkin postauksen tekemiseen menee helposti 30min ja pitempään postaukseen uppoaa helposti 2-4 tuntia ja joihinkin joskus harvoin vielä siitä tuplat, mut kuitenkin. Sisältää siis kaiken kuvaamisen/asettelun, kuvien käsittelyn, editoinnin, kirjoittamisen, oikolukemisen (mitä en aina jaksa tehdä :D) ja virheiden korjauksen jne…

Pidätkö suomiräpistä? Lempisuomiräpartistisi?
-Noo siis bile/kesämusana kyllä, mutta aika kausittain muuten kuuntelen. Kapasiteettiyksiköstä  tykkäsin joskus tosi paljon!! Lemppareita on KY, Teflon Brother, Elastinen ja JVG. Sit monilta löytyy pari biisiä, mistä tykkään! Spektin, Tasiksen ja  Cheekin kovisäänet on ihanii, uuh! :D Nii ja Teflon Brothersin Hikoilen ku raiskaaja on ehkä joku paras biisi! Buhahah :D

Mikä on elämän tarkoitus?
-Koitin vastata tähän jo, mutta kun nyt tuli toiseen kertaan, niin pakko sanoa, et en todella tiedä :)

10 comments:

 1. Virtuaalirutistukset sinulle, tuli tippa linssiin kun luin tuota vastaustasi. Miten rankkaa sulla on elämässä ollut ja miten upea ihminen susta on kasvanut! Moni ei pysty tuollaiseen itsetutkiskeluun ja henkiseen kasvuun vielä vanhanakaan, ja sä pohdiskelet noin nuorena noin kypsästi.

  Jo tän sun blogin kautta saa kuvan siitä, kuinka lämminhenkinen ihminen olet ja että sulla on suuri sydän. Toivon sulle kaikkea mahdollista hyvää tulevaisuudessa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kiitos ihana näistä sanoista, liikuttavaa, tuli tippa linssiin täälläkin näin kauniista kommentista! :')

   Toivon samoin myös sulle Eirene! <3

   Delete
 2. Ihanan rehellisiä vastauksia! Piti jo kommentoida edelliseen vastauspostaukseen siitä, miten rankkaa sulla ja sun siskolla on varmasti ollut kun menetitte äitinne niin nuorena, mut susta on kyllä kasvanut ainaki blogin perusteella ihan mahtityyppi!

  Mulla on kans ollut aika rikkonainen ja no..paska lapsuus (loppujen lopuks karkasin kotoa ja sillä tiellä olen..huh onko siitä jo 9 vuotta...?!) niin tunnistan itteni tosta, että pelkää kiintyä ja hylätyks tulemista :x


  Oot paras! Ja mää meen nyt nukhuu! :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui! :o Ikävää kuulla :( Toi on kyllä tosi inhottava tunne, varsinkin kun se tuntuu puskevan esiin aina silloin ku sitä vähiten kaipais ja toisaalta on sitten taas ihan tiedostomatonta ja hankaloittaa asioita tahtomatta! :S Ja ite oot, sun kommentit on aina niin ihania!<3

   Delete
 3. Ihanan avoimesti ja rehelisesti kerroit tuosta elämäsi vaikeimmasta kokemuksesta. Itse olen kokenut myös raskaita asioita lapsuudessani ja vasta viime vuosina alkanut huomaamaan niiden kokemusten vaikutusta nykyiseen elämääni ja mm. ihmissuhteisiin. Ikäänkuin oppinut lukemaan itseään pikkuhiljaa. Tärkeintä on kuitenkin voida puhua asioista ja sitä kautta käsitellä niitä ja eheytyä. Ehkä meillä on siis vielä mahdollisuus eheytyä "normaaleiksi". :) Haleja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on hassua, että noita asioita harvoin näkee päältä päin, osittain varmaan siksi, ettei itsekään pysty tiedostamaan kaiken vaikutusta omaan elämään. Sun blogia oon itseasissa alkanut joskus lukemaan sen takia, että samaistuin joihinkin sun fiilikseen jossain ihmissuhdejutussa, mistä kirjotit, tuntui kuin oisin itse kirjoittanut sen :) Ja totta, juuri sen takia haluankin pystyä olemaan sinut kaiken tapahtuneen kanssa, että pystyy paremmin tiedostaa omat lukkonsa ja oppia availemaan niitä pikkuhiljaa. Ihanasti sanottu Jutta, kiitos ja haleja sullekin<3 :)

   Delete
 4. Ihana kirjoitus :) iso halaus sulle <3

  ReplyDelete
 5. Mä tiedän. Sä oot ihana <3
  Mulla on kesälomaa kesäkuussa. Lupaan sillon tulla Helsinkiin ja haluun sulta iiison halin!

  Ps. Sä voit tulla toteuttamaan unelmiasi Kouvolaan ;) Täällä kun voi opiskella sissariks.

  Pusuja ja haleja!

  -Sole

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sole<3 JOOOOOOOOO, sitten mennää mansikkamargaritalle ja sushille!!!!!! =) HAHAAA :D PITÄSIKÖ??? :D Muutan sun naapuriin :D Pus&hali<3

   Delete