3 May 2013

Vähän terveellisempi pizzapohja.

Viikonlopulle pienipizzavinkki. Etsin netistä joskus kauan sitten vähän terveellisempiä, tai noh, "karpimpia" pizzapohjareseptejä. Kokeilin ja muuntelin muutamaa  ja suosikikseni on muodostunut seuraavanlainen:

2tl rypsiöljyä leivinpaperille, ettei pizza jää kiinni.

Sekoita pohja kulhossa:
250g maitorahkaa
1,5-2 dl vehnälesettä
2 kananmunaa
1,5tl psylliumjauhetta, joka pitää kamat paistuneena kasassa
1,5tl leivinjauhetta

-Levitä pellille.
-Esipaista uunissa n. 5-10 minuuttia. Täytteet on sen jälkeen helpompi levittää, eikä ne valmistu siten aiemmin kuin itse pohja on valmis.
-Sen jälkeen lado haluamasi täytteet!
(Tässä jääkaapin jämät-versiossa paseerattua tomaattia 200g, jauhelihaa 200g, 3 tomaattia ja 1 dl juustoraastetta :D Vähintään sipulia tai jalopenoa ois vielä kaivattu. )
-Takas uuniin  ja pois sit ku on omasta mielestä valmis! :D
Kosteat ainekset saattaa jättää pohjankin kosteaksi, joten tomaateista poistan keskustat ja syön ne :D

200g jauhelihaa esipaistettuna.
Maun puolesta en osaa sanoa kumpi on parempaa tämä vai venhäpohja, musta suurin ero vehnäpohjan ja tämän välillä on vain vehnäpohjan tuoksu. Miltä nyt vehnä tuoksuu? Pullalle!? :D Tätä suosin ehdottomasti kotikeittiössä ravintoarvojensa puolesta! Paljon proteiinia ja kuitua ja täytteillä saa myös päivän kasviskiintitöt halutessaan täyteen :)

2 comments:

  1. Kokeile sitä kananmunapohjaa. Eli viis munaa vaahdoks ja hetkeks uuniin, sit täytteet ja takas uuniin. Parasta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo pitää koklaa sitäkin! :) Tää on siks kiva kun siihen saa noita vehnäleseitä tungettuu noinkin paljon ja niissä on joku 47-52% kuituu, nii tulee hyvin päivän kuitutarvekin tossa, mutta ei sellasta vehnäturvotusta! =)

      Delete