4 Nov 2013

Valehtelusta - What are you supposed to be dumber than he looks?


Opettelisinko minäkin valehtelemaan? Tekosyitä olen hyvä keksimään, jos haluan välttää epämiellyttävän tilanteen, mutta valehtelu ei luonnistu minulta kuin korkeintaan tuntemattomalle ihmiselle, humalassa, kun minua ei jätetä rauhaan. Olen huijannut nimeni, puhelinnumeroni ja muuta pientä, mutta en koskaan läheisilleni tai muuten vain tärkeille ihmisilleni, ystävilleni. Olen huomannut, että ehkä juuri tämän korkean moraalini takia, luotan ja uskon myös herkästi, ettei minullekaan valehdella. Päättelykykyni, muistini ja johtolankojen noteeraaminen luonnistuu minulta silti kohtalaisen tehokkaasti ja vaikka joskus näen asioita selkeästi, niin uskon usein liian herkästi jos läheinen ihminen vakuuttelee minulle toista. Jälkikäteen sitä huomaa aina, että kehenkään muuhun ei voi luottaa kuin itseensä.

Kun välität ihmisestä todella paljon ja huomaat hänen valehtelevan, ei sitä haluaisi uskoa todeksi. Miten joku voisi muka valehdella, joka muka välittää? Tästä seuraa yleensä spekulaatiosota oman pään sisällä, että olenko vain vainoharhainen vai voinko todella uskoa että tärkeä ihminen törkeästi huijaa minua. Se ahdistus tuntuu rinnassa asti polttavana kivenä ja se ei lähde pois ennenkuin totuus selviää. Ja se selviää. Aina, ennemmin tai myöhemmin. Se tunne on kamalinta mitä tiedän, siksikö, että sinut on petetty vai koska ystävänä pitämäsi ihminen onkin joku täysin muu? Sitä ihmistä ei tunnista enää edes kuvista ja se on surullisinta.

Surullisinta on myös se kun ihminen valehtelee ihmiselle, jotta säilyttäisi toisen arvostuksen itseään kohtaan. Jättää ovi auki, lähteä kultaisena, jotta voi palata takaisin routaporsaana. Että toinen itkisi perääsi ja muistaisi silti hyvällä. Oleppa rehellinen ja anna toisen unohtaa sinut kivuttomasti juuri sellaisena paskiaisena kuin todellisuudessa oletkin. Itse arvostan rehellisyyttä niin paljon, että vaikka totuus sattuisikin, se on ainoa oikea tapa toimia. Jos olet tehnyt väärin, arvotus sinua kohtaan laskee varmasti, mutta se on ollut oma valintasi, se on juuri se mitä ansaitset. Se miten olet itse kohdellut ihmistä.

Kaikki paha mitä tekee, tulee ennemmin tai myöhemmin takaisin. Olen saanut nähdä sen jokaisen ihmisen kohdalla, joka on tehnyt väärin jollekulle. Siihen ei tarvita mitään taikoja, mutta vastassa ei joka kerta vain ole samanlainen ihminen ja joskus saa ansionsa mukaan. Sen takia en lähde kostamaan, vaikka kostosuunnitelmia huvin ja viihteen vuoksi onkin hauska tehdä. Kun jätän kaiken karman käsiin, saa ihminen juuri sitä mitä on itse tilannut. 
8 comments:

 1. Ei! Kuulostaa ihan liian tutulta... Oon vielä huonompi valehtelija ku sinä en osaa ees nimeäni tai numeroa huijata :DD Ja todellaki uskon kaiken mitä mulle sanotaa vaikka järki sanoo ihan muuta! Sitä on sitte myöhemmin kiva hakata päätä seinää "mä arvasin tän..." Vaikutat niin aidoilta ja ihanalta tyypiltä että toivon vaa niin paljon että löydät jonku sun arvosen miehen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höööh! Se onki ikävintä, että tollanen tuntuu olevan ihan normaalia käytöstä monelta :S En mäkään aiemmin osannut, mutta seuraavalla kerralla on aina viisaampi ;) Sepä se, mullakin on sen verran kova pää, että tulee hakattua kauemmin ;D Voi kiitos ihanista sanoista, toivottavasti jokainen löytää arvoisensa!<3 :)

   Delete
 2. Kyllä se vaan niin on että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita :) tähän mää uskon. Kunhan vaan itellä on puhdas omatunto ja pystyy elämään omien ratkasujensa ja tekojensa kanssa niin on voittaja. Rehellisyys on tärkeintä ja joskus vaikeinta. Aivan mahtava, ajatuksia herättävä postaus TAAS, oot ihku <3 :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiitos ihana!<3 :) Näitä ajatuspostauksia on vaikeinta julkaista vaikka useamminkin teen luonnoksiin, mutta koitan rohkaistua tälläkin saralla enemmän! Mäkin uskon niin ja juuri tuosta puhtaasta omatunnosta pyrin pitämään kiinni, jotta tiedän mitä ansaitsen. Tällä hetkellä olen saanut kaiken hyvän vielä ystävissäni ja muissa ihanissa ihmisissä elämässäni, mutta rakkauselämässä olen saanut toistaiseksi aika huonot kortit, mutta joskus sa suudella useampaa sammakkoa että löytyy prinssi ;)

   Delete
 3. Tämä tuli mieleen:http://vanessahwood.files.wordpress.com/2013/07/20130728-140255.jpg?w=538
  Tsemppiä Beanna!
  -K

  ReplyDelete
 4. Oi, ihana kiitos K<3 :) Tuontapasia mäkin oon instagrammissa lueskellut, kyllä ne tsemppaa vaan ja oikeestaan oonkin ollut voitonpuolella jo siitä asti kun jäi toinen kiinni valehtelusta :) Kummasti tunteet laskee ja katoaa varmasti helkutin paljon nopeammin kuin jossain toisessa tilanteessa, kun näkee toisen edelleen täysin hyvänä itselleen :)

  ReplyDelete